Sosyal Medya

Coğrafyamız

Filistin’de ilk bale gösterisi!

Batı Şeria’nın Ramallah şehri tarihinde ilk kez bir bale gösterisine ev sahipliği yaptı. Yaşları 4 ile 16 arasında değişen 55 Filistinli çocuk balerinin ayrım duvarını konu alan performansı büyük ilgi gördü.



Batı Åžeria’nın Ramallah ÅŸehri tarihinde ilk kez bir bale gösterisine ev sahipliÄŸi yaptı. YaÅŸları 4 ile 16 arasında deÄŸiÅŸen 55 Filistinli çocuk balerinin ayrım duvarını konu alan performansı büyük ilgi gördü.

Filistin halkının her gün Ä°srail güvenlik güçleri ile çatışmalarına sahne olan Ramallah ÅŸehri bu kez tarihinde ilk defa bir bale gösterisine sahne oldu.

Ramallah’da iki yıl evvel açılan özel bir bale okulunun giriÅŸimleriyle yaÅŸları 4 ve 16 arasında deÄŸiÅŸen 55 Filistinli çocuk aldıkları eÄŸitim sonrası “duvardaki balerin prens” adlı oyunu Mahmut DerviÅŸ Kültür Merkezinde sahnelediler.

Dünyaca ünlü Rus BolÅŸoy Bale grubunun gösterilerini hatırlatan miniklerin sahne performansı, sergilendiÄŸi salonu da hınca hınç seyircilerle doldurdu.

Sergilenen performansın sonunda sahnede kurulan barkovizyonla Ä°srail’in Batı Åžeria’yı çeviren ayrım duvarının üzerinde yer alan Filistinlilerin isyanlarını, umutlarını anlatan fotoÄŸraflar gösterildi.

Barkovizyon gösterisinin ardından yeniden aydınlanan sahnede temsili olarak kurulmuÅŸ ayrım duvarının minik balerinler tarafından tekmelenerek yıkılmasıyla gösteri sona erdi.

Performansı hazırlayan bale okulunun sahibi ve eÄŸitmeni Syhrine Asad Ziadeh AA muhabirine yaptığı açıklamada, “55 küçük balerinle bir ÅŸeyler yapmaya çalıştık. Aslında bu kadar ilgi beklemiyorduk. Salondaki doluluÄŸu görünce çok ÅŸaşırdım. Ben profesyonel balerin deÄŸilim. Yıllar önce Ramallah’a gelen Amerikalı bir balerinden özel ders alarak baleyle tanışıp bale yapmaya baÅŸladım. Yıllar sonra bu özel okulu açtım. 2 yılda ilk gösterimizi yaptık, aynı zamanda da Filistin tarihinde ilk kez yapılan bale gösterisi olarak tarihe geçtik” diye konuÅŸtu.

Henüz yorum yapılmamış.

* İşaretli tüm alanları doldurunuz.